De voordelen van onthard water op een rij:

Onthard water heeft vele voordelen:

  • Hinderlijke kalkaanslag vormt zich niet meer op uw tegels en kranen waardoor eindeloos poetsen met dure schoonmaakmiddelen niet meer nodig is. Beter voor het milieu en uw portemonnee.
  • Uw huishoudelijke apparatuur wat water gebruikt en/of verwarmt werkt efficiënter en gaat veel minder snel kapot. Denk hierbij aan uw waterkoker, maar ook aan duurdere apparatuur zoals de (af)wasmachine en CV.
  • Uw kleren en ander wasgoed voelt zacht aan en verslijt minder snel.
  • Uw huid en haar voelen lekker zacht aan. Bovendien hebben mensen die last hebben van psoriasis en eczeem minder klachten door zacht water.
  • U heeft minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Dat komt doordat die middelen beter oplossen en dus efficiënter zijn in onthard water.

De besparingen die u hiermee realiseert verdienen de investering ruimschoots terug. Wel is het van belang om te weten dat er vele soorten en typen waterontharders op de markt zijn. Magneetontharders kosten slechts enkele tientjes, maar ervaringen van gebruikers en wetenschappelijk onderzoek wijzen erop dat deze methode niet werkt.

Een waterontharder op basis van ionenwisseling werkt aantoonbaar wel, maar ook binnen dit type ontharder zijn er nog grote verschillen.

De betere waterontharder werkt op de waterdruk (kost geen stroom) en heeft 2 harscilinders zodat cilinder nummer 2 de ontharding overneemt als cilinder nummer 1 wordt “geregenereerd” oftewel wordt schoongespoeld van kalk. Verder is het voor een particulier belangrijk om een waterontharder aan te schaffen die klein is en dus makkelijk opgeborgen kan worden, bijvoorbeeld in de meterkast. Tot slot zijn de service en garantie die de leverancier biedt erg belangrijk bij het overwegen van de aanschaf.